×

GTmetrix چیست

4.7/5 - (3 امتیاز)

در صورتی قصد بهینه سازی سایت خود را دارید، و هنوز نمیدانید GTmetrix چیست و چه کاربردی دارد این مقاله را به شما توصیه میکنیم! چرا که اولین قدم برای بهینه سازی سایت اصلاح ساختار قالب آن است و ابزار GT-metrix یکی از بهترین ها برای بررسی و بهبود Performance سایت می باشد.

سایت GTmetrix (‌جی تی متریکس )‌ یکی از مهمترین و پرکاربردترین ابزارهای سئو بشمار میرود که به صورت رایگان در اختیار تمام وبمستران قرارگرفته است. در صورتی که با معیارها و فرایند سئو سایت آشنایی داشته باشید حتما از اهمیت سرعت سایت در رتبه بندی گوگل مطلع هستید. امروزه با پیشرفت کاربران گوشی های هوشمند و افزایش استفاده از گوگل، سرعت سایت یک فاکتور مهم بشمار میرود. از همین رو وبمستران به یک ابزار جامع و کاربردی برای بررسی سرعت سایتشان احتیاج خواهند داشت. جی تی متریکس یکی از بهترین این ابزارهاست و اکثر فاکتورهای مربوط به سرعت را برای URL شما آنالیز میکند.

کاربرد GTmetrix در سئو چیست ؟

در این مقاله سعی شده است تا به صورت مختصر، درباره هر یک از پنجره ها و اطلاعاتی که برای بهینه سازی سایت با GTmetrix از اهمیت بالایی برخوردار است برای شما توضیح داده شود. برای افزایش گیرایی و کارایی مطلب، از توضیحات اضافه در مورد بخشهای جانبی پرهیز میکنیم.

هنگامی که شما وارد سایت میشوید و URL موردنظرتان را وارد میکنید، پنجره زیر برایتان باز میشود که نتایج انالیز را برایتان به نمایش میگذارد. معمولا زمانی که برای انالیز صرف میشود زیاد طول نخواهد کشید، اما در صورتی که سرور شلوغ باشد باید زمان بیشتری را برای مشاهده اطلاعات صفحه موردنظرتان صبر کنید. این وبسایت از سال ۲۰۰۹ تا به حال در حال فعالیت بوده و تابحال بیش از ۳۵۰ میلیون وبسایت را آنالیز کرده است.

کاربرد GTmetrix در رتبه سایت

ارتقا Gtmetrix

این سایت معمولا خطاهایی از قالب و ساختار سایت شما پیدا کرده و به صورت یک گزارش کامل به شما ارائه میدهد. این گزارش همراه با آموزش ها و راهنمایی های لازم است که راه حل برطرف کردن هر مورد را به صورت خلاصه توضیح داده است و در برخی موارد لینکی برای توضیحات مفصل و اساسی نیز وجود دارد.

چنانچه قالب سایت را خودتان طراحی کرده باشید و به این موضوع آشنا باشید برطرف کردن مسائل کار پیچیده ای نیست .. اما اگر از قالب آماده استفاده کرده باشید و یا پشتیبان سایت پاسخگوی شما نباشد به مشکل جدی برخورد خواهید کرد‌!

نکته : معمولا قالب های آماده برای کسب رتبه در گوگل مناسب نیستند و خطاهای بسیاری در Gtmterix دارند که اصلاح آنها مقرون به صرفه نیست !

جهت طراحی یک سایت ایده عال و استاندارد و یا برطرف کردن خطاهای سایت خودتان می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید !

Performance و Page Details در جی تی متریکس چه کاربردی دارند ؟

نحوه استفاده از GTmetrix چیست

در نگاه اول این ابزار از دو سربرگ حیاتی و مهم تشکیل شده است. سربرگ Performanse نتایج نهایی و میانگین دو امتیاز Yslow و PageSpeed را برای شما به نمایش میگذارد که هر یک را در ادامه توضیح خواهیم داد. این سربرگ خلاصه اطلاعات را نمایش میدهد. اما اطلاعات Page Details کاملا متفاوت است و یک بخش مجزا را بررسی میکند. قسمت Requests تعداد درخواستهایی که برای لود فایلهای JS و CSS ارسال میشود را نام برده است. هرچه میزان این عدد بیشتر باشد یعنی میزان لودینگ سایت شما بیشتر طول خواهد کشید. بر اساس آمار سایت،‌ مقدار متدوال این درخواستها ۸۹ میباشد.

از مهمترین کاربرد GTmetrix در سئو تشخیص سرعت بارگذاری صفحه و حجم آن میباشد

قسمت Total Page Size همانطور که از نام آن پیداست مربوط به سایز صفحه میباشد. حجم تمامی عکسها و فایلهای قرارگرفته در این قسمت محاسبه شده و برای شما به نمایش گذاشته میشود. تا این لحظه مقدار متوسط حجم صفحات ۳.۸ مگابایت بوده است. بدیهی است که این مقادیر فقط یک میانگین هستند و ارتباطی با ملاکهای سئو ندارند.

Fully Loaded Time نیز سرعت بارگذاری صفحه شما را بیان میکند. مقدار متوسط سرعت صفحات 6.6 ثانیه میباشد. البته این مقدار نسبت به حجم صفحه و حجم محتوا متغیر است،‌ بدیهی است که در دنیای سرعت انتقال اطلاعات، هیچ کاربری 6 ثانیه زمان را صرف بارگذاری صفحات نخواهد کرد. این موضوع میتواند باعث افزایش بانس ریت سایت شما نیز بشود.

بررسی مشخصات سربرگ Performance Score

بهینه سازی سایت با جی تی متریکس

سربرگ Performance اطلاعات مربوط به هر بخش را اولویت بندی کرده و نوع اطلاعات را برای شما مشخص میکند. به عنوان مثال قسمت Optimize Images در جی تی متریکس، از اولویت High برخوردار است و به این معنی میباشد که اهمیت زیادی در سرعت سایت خواهد داشت، همچنین قسمت Type نوع اطلاعات مربوط به قسمت بررسی شده را شرح میدهد. در قسمت عکسها اطلاعات هدف انالیزگر از نوع IMAGE  هستند. برای کسب اطلاعات در زمینه بهینه سازی تصاویر سایت میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.

سایر اطلاعاتی که در سربرگ Performance بررسی میشوند عبارتند از :

– فشرده سازی کدهای JS و CSS

– استفاده از حالت Keep Alive که برای کاهش شلوغی سرور، پس از مان مشخصی کاربر را از صفحه خارج میکند

– قراردادن کدهای CSS در قسمت <head/>

علاوه بر این، موتور انالیزگر امتیاز شما را در هرکدام از این بخشها عنوان میکند. در صورتی که نمیدانید هر فاکتور در GTmetrix چیست و چه کاربردی دارد، با کلیک بر روی آن میتوانید مختصری از اطلاعات مربوط با آن را مشاهده کنید. این اطلاعات کاملا ساده و مشخص هستند تا افراد مبتدی نیز بتوانند از آن استفاده کنند.

 

اطلاعات مربوط به سربرگ YSlow

YSlow در ابزار GTmetrix چیست

این بخش نیز همانند سربرگ قبلی، اطلاعات هر قسمت را اولویت بندی کرده و نوع آن را نیز برای شما شرح میدهد. موتور YSlow بر اساس معیارهای موتور جستجوی یاهو تنظیم شده است. بخش YSLow از ۱۵ فاکتور تشکیل شده است. به عنوان مثال بخش Make Fewer HTTP Requests تعداد درخواستهای بارگذاری فایلهای موجود در صفحه تان را بیان میکند. اگر شما ۵۰ عدد افزونه بر روی سایت خود استفاده کرده باشید، مرورگر کاربر باید حد اقل ۵۰ درخواست HTTP ارسال کند و این فرایند سرعت بارگذاری وبسایت را کاهش میدهد. برای درک کاربرد GTmetrix در سئو میتوانید مقاله های وبسایت رسمی آن را مطالعه کنید.

سایر فاکتورهایی که در این بخش بررسی میشوند عبارتند از :

– استفاده از CDN یا کش مرورگر برای کاهش سرعت بارگذاری های بعدی

– استفاده از ریدایرکت

– وجود لینک شکسته یا ارور ۴۰۴ در محتوای صفحه

– کاهش حجم کوکی ها

برچسب ها :
2 thoughts on “GTmetrix چیست
  • دی 22, 1399 at 3:34 ب.ظ
    Permalink

    هر قالب نصب میکنم از عکس های سایت ایراد میگیره . میشه راهنمایی کنید

    Reply
    • خرداد 1, 1400 at 1:28 ب.ظ
      Permalink

      درود بر شما
      مشکل عمده ی قالب های آماده همین است به دلیل اینکه چند منظوره طراحی شده اند. باید یک قالب اختصاصی طراحی کنید. ضمن اینکه برخی موارد به قالب مرتبط نیست و در سایت gtmetrix دقیقا مشکلات و راه حل ها برای شما در قالب یک گزارش ارائه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *