کلمه AMP مخفف عبارت Accelerated Mobile Pages است. این پروژه متن باز توسط وردپرس، لینکدین، توییتر، بینگ و پینترست پشتیبانی می شود. اما مروج اصلی و کمک کننده کلیدی، گوگل است. حتی برخی به آن، گوگل امپ (Google AMP) نیز می گویند. با این سیستم می توان وبسایت های ساده ای راه اندازی کرد که در موبایل تقریباً بلافاصله لود (بارگیری) شوند.
از آنجایی که سرعت لود و بارگیری سایت در نرخ ورودی تاثیر زیادی دارد، در نتیجه می توان گفت که امپ، یا ای ام پی نیز در سئو تاثیرگذار است. از ویژگی های مثبت AMP، کاهش عناصر جاوا اسکریپت و CSS و همچنین استفاده از سیستم شبکه تحویل محتوا یا CDN است.
چرا از شتاب دهنده سایت (ای ام پی) استفاده کنیم؟
امروزه دیگر تقریباً هر کسی یک گوشی هوشمند دارد که از آن برای سرچ و جستجو در گوگل استفاده می کند. از این رو تعداد جستجوهایی که از تلفن های همراه انجام می شود، بسیار بیشتر از کامپیوترهای دسکتاپ است. همچنین کاربران کم حوصله بوده و می خواهند هر چه سریعتر نتیجه جستجوی خود را ببینند.
بنابراین هر چه سرعت بالا آمدن سایت بیشتر باشد و کاربر کمتر معطل شود، احتمال اینکه سایت را به هنگام ورود، ترک کند کمتر می شود. امپ یا شتاب دهنده صفحات سایت، به صورت متن باز و تنها برای یک هدف ساخته شده است. این هدف، کاهش زمان بارگذاری صفحات وب برای کاربران تلفن همراه می باشد.
در واقع طراحی امپ، واکنشی بود به تقاضای ناشران و شرکت ها برای فراهم کردن زمان لودینگ کوتاه صفحات برای کاربران موبایل. در نتیجه میزان نرخ پرش یا بانس ریت سایت نیز کاهش می یابد.
طرز کار AMP چگونه است؟
به طور کلی، تمام سرور ها می توانند کد های AMP را بخوانند، زیرا این کد بر اساس اسکریپت های شناخته شده، نوشته شده است. سیستم ای ام پی، دارای سه بخش است که عملکرد این یه بخش، در تسریع سرعت لود صفحات تاثیر دارد. مشخصه های AMP عبارتند از:
AMP HTML
ای ام پی، تمام کد های HTML غیر ضروری در سایت را محدود می کند. کد HTML صفحه ای که از شتاب دهنده صفحات سایت استفاده می کند، محدود می شود، در نتیجه به هنگام لودینگ، تنها یک درخواست http به سرور ارسال می کند.
AMP JavaScript
این سیستم از کد های js جاوا به صورت ناهمزمان استفاده می کند. به این صورت که به سایت اجازه می دهد تا تمام عناصر لازم را لود کرده و سپس شروع به بارگذاری کدهای جاوا اسکریپت می کند.
AMP CDN/AMP CACHE
تمام وبسایت هایی که از شتاب دهنده صفحات استفاده می کنند، کش آنها در سرورهای مختلف در سراسر جهان ذخیره می شود. در نتیجه به هنگام نیاز، محتوا توسط CDN ها در سریعترین زمان ممکن به کاربر ارائه می شود. همچنین AMP CDN به طور مرتب عملکرد صفحه را بررسی می کند تا از بروز خطا، جلوگیری کند.
استفاده از AMP چه مزایایی دارد؟
جدای از سرعت بارگذاری سریعتر و تجربه بهتر برای کاربر، ای ام پی، مزایای زیادی برای کسب و کار ها و محتوا و سئوی سایت دارد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.
- به دلیل کاهش زمان بارگذاری صفحه، تجربه کاربر بهبود یافته و در نتیجه شانس ماندن کاربر در سایت افزایش پیدا می کند
- از آنجایی که زمان بارگذاری صفحه تاثیر زیادی در سئو و رتبه بندی سایت دارد، در نتیجه سایت هایی که AMP دارند، در نتایج، براساس الگوریتم گوگل، رتبه بهتری کسب می کنند. در نتیجه در بهبود رتبه و ترافیک سایت نیز تاثیر دارد
- به دلیل سرعت بالا در بارگذاری، نرخ پرش سایت نیز کاهش پیدا کرده و کاربران کمتری از سایت خارج می شوند
- استفاده از AMP سبب می شود تا در نتایج جستجو، در بالای صفحه نمایش داده شوید. در نتیجه این ویژگی منجر به افزایش نرخ کلیک سایت نیز می شود
نحوه اضافه کردن ای ام پی به سایت وردپرسی
برای افزودن AMP به سایت وردپرسی باید پلاگین مخصوص وردپرس را نصب و از آن استفاده کنید.