تک عنوان بخشی از کدهای HTML است که نشان دهنده عنوان یک صفحه وب در نتایج جستجو و Tab ها یا برگه های مرورگر می باشد. بهینه سازی تگ عنوان یا تایتل تگ (Title Tag) به عنوان یکی از راه های ساده برای کمک به بهبود رتبه در گوگل شناخته می شود. زیرا به گوگل و کاربر اعلام می کند که موضوع صفحه سایت در چه مورد است.
یکی از نکاتی که در هنگام نوشتن عنوان سایت باید به آن دقت شود، تعداد کاراکتر های تگ عنوان است. در کل توصیه می شود که تعداد کاراکتر های تایتل تگ، بین 50 تا 60 عدد باشد. به این ترتیب احتمال اینکه عنوان سایت در دسکتاپ یا موبایل به درستی و کامل نمایش داده نشود، وجود دارد. در این مقاله مواردی همچون نمونه های تگ عنوان، بهترین روش برای نوشتن و اشتباهات رایجی که ممکن است باعث شوند تا گوگل این تگ ها را بازنویسی کند، را پوشش می دهیم.
نمونه کد HTML تگ عنوان
نمونه تایتل تگ در کد HTML به این صورت است:
</title>این عنوان من است<title>
لازم به ذکر است که این تگ در بخش head از کد HTML قرار دارد.
چرا تایتل تگ مهم است؟
این تگ ها به عنوان عامل رتبه بندی تایید شده اند. گوگل از این تگ استفاده می کند تا ایده صفحه شما و ارتباط آن با جستجوی کاربر را مشخص کند. به این ترتیب استفاده از کلمه کلیدی در تگ عنوان بسیار مهم است. از طرفی گوگل title tag صفحه را در شبکه های اجتماعی، نتایج جستجو و تب های مرورگر برای فهماندن موضوع صفحه به مخاطب نشان می دهد.
در نتایج جستجو نمایش داده می شوند
سئو در واقع ایجاد تجربه ای خوب برای کاربر و رفع نیاز های او در اینترنت است. هر چه شما عنوان بهتر و جذاب تری برای صفحه خود انتخاب کنید، احتمال اینکه کاربر را جذب کرده و باعث افزایش نرخ کلیک سایت خود شوید، وجود دارد. بنابراین عنوان صفحه باید به گونه ای عمل کند که هم شامل کلمه کلیدی صفحه باشد و هم جذاب باشد تا کاربر را ترغیب به کلیک کند.
در تب های مرورگر ظاهر می شوند
عنوان سایت در تب های مرورگر نمایش داده می شوند. در نتیجه زمانی که کاربر چندین تب را باز کرده باشد، به راحتی می توان آنها را از یکدیگر تشخیص دهد.
در رسانه های اجتماعی نمایش داده می شوند
زمانی که یک صفحه را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارید، عنوان صفحه نمایش داده می شود. در نتیجه اگر عنوان سایت درست نباشد یا اینکه تعیین نشده باشد، ممکن است در هنگام به اشتراک گذاری پست به درستی نمایش داده نشود.
بهترین روش سئو برای نوشتن تگ عنوان
فراموش نکنید که عنوان صفحه علاوه بر اینکه یک عامل رتبه بندی به شمار می رود، اولین برداشتی است که کاربر از صفحه شما به هنگام دیدن آن در نتایج جستجو، خواهد داشت. در واقع همین ترغیب کاربر به کلیک کردن و وارد شدن به سایت است که روی سئو شما تاثیر گذار است. در ادامه این مقاله، چند روش برای نوشتن تگ عنوان را معرفی می کنیم:
1. مختصر باشد
نوشتن عنوان سایت طولانی از طرف گوگل شامل جریمه نمی شود، اما همانطور که بالاتر نیز اشاره کردیم، ممکن است گوگل آن را کوتاه و یا بازنویسی کند. حتی اگر اینکار را نیز انجام ندهد، عنوان طولانی، به طور کامل در نتایج SERP نمایش داده نمی شود. در هر حال عنوان صفحه شما ناقص و گاهی بدون معنی نمایش داده می شود. به همین دلیل توصیه می شود بین 50 تا 60 کاراکتر را برای نوشتن عنوان، انتخاب کنید.
2. عنوان منحصر به فرد بنویسید
تصور کنید که یک وبسایت فروشگاهی دارید. درست ترین کار این است که برای هر محصول اسم خودش را در عنوان بنویسید. اما عنوان فروشگاه مبلمان را برای تمام محصولات استفاده می کنید. حال کاربر تنها به دنبال میز قهوه ای است. حتی اگر شما صفحه ای مرتبط را موضوع کاربر داشته باشید به دلیل عدم استفاده از عنوان خاص و تک، صفحه شما به کاربر نمایش داده نمی شود. زیرا اصلاً میز قهوه ای در عنوان سایت شما نیست! دقت کنید، عنوان صفحه حتماً باید با موضوع آن مطابقت داشته باشد.
3. یک کلمه کلیدی استفاده کنید
توجه کنید که تنها استفاده از یک کلمه کلیدی و هدف، در تگ عنوان کافی است. نیازی به استفاده مکرر و چندباره از کلمه مورد نظر نیست. زیرا می تواند منجر به آسیب زدن به رتبه بندی صفحه شود. اگر چند کلمه مشابه به یکدیگر با موضوعات متفاوت دارید، هرگز آنها را در یک صفحه نگنجانید.
سعی کنید برای هر یک صفحه جداگانه ایجاد کنید. همچنین اگر تمام موضوع ها یکی هستند و شما قصد تکرار کلمه کلیدی را دارید، این کار نیز اشتباه است. بهترین کار استفاده از مترادف کلمه کلیدی در تایتل تگ سایت می باشد.
اشتباه های رایج نوشتن تگ عنوان
همانطور که اشاره کردیم، گاهی اوقات یک عنوان نامناسب می تواند موجب شود تا گوگل عنوانی کاملاٌ متفاوت با چیزی که در نظر شما بوده، را نشان دهد. همچنین از آنجایی که بازنویسی عنوان سایت توسط گوگل هیچ تاثیری در نتایج رتبه بندی ندارد، می تواند منجر کاهش نرخ کلیک در سایت شود. برخی از رایج ترین اشتباهات عبارتند از:
- عدم استفاده از تگ تایتل <title>
- استفاده زیاد از کلمه کلیدی (Keyword Stuffing)
- عدم استفاده از عنوان های مجزا و خاص
- عنوان طولانی
- عنوان نامربوط به موضوع صفحه