کاربران با استفاده از نرم افزار های وب سایت ساز، مراحل طراحی سایت را سریع و آسان طی می کنند. اما قبل از استفاده از آنها باید با مزایا و معایب سایت ساز ها آشنا باشیم. در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل نکات مثبت و منفی این نرم افزار ها و سایت ها را معرفی کنیم.
طراحی سایت با سایت ساز خوبه؟
اینکه ما برای سایت خود از کدام روش (سایت ساز ها یا کدنویسی) استفاده می کنیم، می تواند با توجه به نیاز، شرایط و اهداف کاری ما متفاوت باشد. امروزه اهمیت داشتن یک وبسایت برای کسب و کار ها بسیار مهم است. زیرا می توانید محصولات خود را از هر نقطه ای به مشتریان خود بفروشید. اما اگر برای ساخت سایت خود از نرم افزار های سایت ساز استفاده می کنید، باید با مزایا و معایب آنها نیز آشنا باشید.
مزایای استفاده از وب سایت ساز ها
1. تعداد بسیار زیادی قالب آماده
بدون اینکه نیازی به دانستن مهارت هایی در مورد طراحی وب، می توانید از قالب های آماده و از پیش طراحی شده این نرم افزار ها به راحتی استفاده کنید. در واقع با استفاده از آنها، می توانید انواع سایت های شرکتی، فروشگاهی، شخصی، وبلاگ و … را تنها با انتخاب قالب و طی کردن چند مرحله بسازید.
2. بدون نیاز به یادگیری یا نوشتن کدهای پیچیده
با استفاده از این نرم افزارها به راحتی می توانید تغییرات دلخواه خود را در قالب ها با افزودن بخش متن، بخش رسانه های اجتماعی و … اضافه کنید. ویژگی کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) این امکان را به کاربر می دهد تا به راحتی و بدون داشتن مهارت و دانش خاصی در کامپیوتر، وب سایت خود را بسازد.
3. همه چیز در کنار هم
بسیاری از سایت سازها، دامنه و هاست را نیز به کاربر ارائه می کنند. به این معنی که تمام نیازهای شما به طور کامل توسط نرم افزار تامین می شود. دیگر نیازی به مدیریت چند کار یا پلتفرم جداگانه را ندارید. در نتیجه به راحتی می توانید انواع وب سایت هایی را که مدنظر دارید را طراحی کنید.
4. دارای پلن رایگان
معمولاً وب سایت هایی که این نرم افزار ها را ارائه می کنند، دارای پلن های رایگان نیز هستند که به کاربر این اجازه را می دهد تا بیشتر با نرم افزار آشنا شده و در مورد ابزارها اطلاعات بیشتری کسب کند. در نتیجه با استفاده از این پلن ها و استفاده از طیف وسیعی از قابلیت ها، کلی ایده جدید برای ایجاد سایت، به ذهنتان می رسد.
5. دارای پشتیبانی
یکی از مزیت های سایت ساز ها، استفاده آسان و سریع از آنهاست. اما اگر در حین طراحی و ساخت، به مشکلی برخوردید که نتوانستید آن را حل کنید. نیازی به ترسیدن و هول شدن نیست. به راحتی می توانید از کارشناسان برنامه مورد نظر سوال کنید تا شما را راهنمایی کند.
معایب استفاده از سایت ساز ها
1. برای وبسایت های حرفه ای مناسب نیست
اینکه گفته می شود، استفاده از سایت ساز ها آسان و سریع است، منظور این نیست که بهترین گزینه باشند. به همین دلیل استفاده از آنها هرگز برای همه مناسب نیست. اگر صاحب کسب و کار هستید که خدماتی ارائه می دهید یا محصولاتی می فروشید، حتماً نیاز به یک وب سایت حرفه ای دارید. در چنین حالتی سایت ساز ها به هیچ عنوان برای شما مناسب نیستند.
زیرا در صورت داشتن طراحی ارزان و معمولی، ممکن است هرگز یک مشتری، دو بار به وب سایت شما وارد نشود. در نتیجه اگر هدف شما از داشتن سایت، رشد کسب و کارتان است، باید با یک طراح وب همکاری کنید.
2. سفارشی سازی نمی شوند
از دیگر معایب سایت ساز ها، گزینه های محدود برای ساخت است. به همین دلیل افرادی که از این سیستم ها استفاده می کنند، همواره به دنبال جابجا کردن سایت خود از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر هستند. در این صورت اگر بعداً بخواهید طرح سایت خود را تغییر دهید، به مشکل بر می خورید.
توجه داشته باشید که اگر یک وبسایت خوب با یک تجربه کاربری حرفه ای، حتماً باید با یک شرکت طراحی سایت یا یک متخصص همکاری کنید. قالب های آماده وبسایت ساز ها، ممکن است روی گوشی های همراه به درستی کار نکنند. این سیستم ها هیچ ویژگی سئویی ندارند.
3. زمان لودینگ آهسته
امروزه کاربران کم حوصله شده اند. در نتیجه اگر سایت شما دیر لود شود، امکان اینکه کاربر از آن خارج شده و وارد سایت دیگری شود وجود دارد. سایت هایی که توسط متخصصان طراحی و ساخته می شوند، دارای سرعت لود (بارگذاری) بسیار بالاتری هستند.
4. سئو ضعیف
برنامه های سایت ساز دارای کدهای نا مرتب و بدون ساختار زیادی هستند. در نتیجه سئوی داخلی شما از این مورد آسیب می بیند. به این ترتیب امکان افزایش رتبه سایت در گوگل برای سایت شما کاهش می یابد. دلیل این امر نیز این است که زمان استفاده از سایت ساز ها نمی توانید کنترلی روی کدها داشته باشید.
گوگل سایت های مرتب با سازمان دهی خوب را ترجیح می دهد. سایت هایی که به خوبی بهینه سازی شده و دارای کدهای اضافی و مشکلات ساختاری نیستند. در نتیجه راحت تر می توانند در نتایج گوگل رتبه های بهتری کسب کنند.
5. تعداد صفحات محدود
سیستم های سایت ساز در پلن های رایگان دارای تعداد صفحات محدودی هستند. مگر اینکه از پلن های پولی آنها استفاده کنید. در نتیجه این ویژگی های در سئوی سایت و استفاده از کلمات کلیدی و مهم کسب و کار بسیار تاثیرگذارند. در نتیجه این عیب، سایت با ترافیک ورودی کمی مواجه می شود.
6. خدمات مشتریان ضعیف
از دیگر معایب سایت ساز ها پشتیبانی ضعیف است. در نتیجه اگر با مشکل فنی مواجه شدید، تقریباً خودتان باید آن را حل کنید! بهترین کار در این زمان، گشتن در انجمن ها و فروم ها و سوال کردن از دیگران است. یا اینکه دعا کنید تا تیم پشتیبانی آنها به طرز معجزه آسایی به ایمیل شما پاسخ دهد.
نتیجه گیری
با توجه به مزایا و معایب سایت ساز ها که در اینجا به آنها پرداخته شد، می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که کار با آنها ممکن است آسان باشد، اما در آخر به احتمال زیاد با مشکل مواجه می شوید. همانطور که برای ساخت خانه خود با یک متخصص و مهندس مشورت می کنید. بهتر است که برای سایت کسب و کارتان نیز از یک طراح و متخصص استفاده کنید.
اما اگر تنها به دنبال یک سایت شخصی هستید، استفاده از سایت ساز ها می تواند گزینه مناسبی باشد.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت مطابق استاندارهای سئو