×

سرچ کنسول گوگل

4.7/5 - (4 امتیاز)

امروزه ابزارهای زیادی برای بررسی وضعیت سایت در اختیار وبمستران قرار گرفته است که مهم ترین آنها سرچ کنسول گوگل ( Google Search Console ) می باشد. این سرویس به نام قدیمی آن یعنی وبمستر تولز ( Google Webmaster Tools ) نیز شناخته می شود. این ابزار مانند بسیاری از سرویس های گوگل به صورت رایگان در اختیار مدیران سایتها قرار گرفته تا بوسیله ی آن بتوانند از وضعیت سایت خود اطلاع کسب کنند. برای استفاده از امکانات این ابزار، ابتدا باید سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کنید. امروزه همه متخصصان سئو از اهمیت ثبت سایت در سرچ کنسول که از مهمترین پیش نیازها برای ارتقا رتبه سایت بشمار می رود، آگاه هستند.

کاربرد گوگل سرچ کنسول

در حقیقت سرچ کنسول رابطی میان وبمستر و موتور گوگل میباشد، این ابزار علاوه بر اینکه مشکلات Crawl و نواقص سایتها را ارائه میدهد، همچنین اطلاعات مهم دیگری از جمله نرخ کلیک یا CTR، بیشترین عبارات لینک شده، بیشترین صفحات لینک شده و سایر اطلاعات ضروری را به شما اعلام میکند. علاوه بر این برای استفاده از ابزارهایی همچون Fetch As Google Bot و Disavow Tool نیز باید وارد پنل کاربری خود در  سرچ کنسول گوگل شوید. بوسیله ی سرچ کنسول میتوانید اطلاعاتی که موتور گوگل از سایت شما بدست آورده است را مشاهده کنید و از پشت صحنه رتبه بندی سایت خود مطلع شوید!

آشنایی با پنل سرچ کنسول

آموزش کار با سرچ کنسول گوگل

پس از اینکه دسترسی شما تایید شد وارد پنل کاربری وبسایت خود در سرچ کنسول میشوید. در این صفحه چند سربرگ مشاهده می شود که در ادامه به توضیح مختصر هر یک میپردازیم.

 

گوگل سرچ کنسول

 

1- Overview

اولین سربرگی که پس از ورود به سرچ کنسول مشاهده میکنید بخش مرور کلی یا Overview میباشد که تغییرات اخیر سایت شما، از جمله تعداد کلیک، صفحات همراه با ارور و … را نمایش میدهد.

2- Performance

بوسیله نمودار اطلاعات سرچ و کوئری های سایت شما نمایش داده میشوند، Impression تعداد دفعاتی که یک عبارت سرچ شده است و Clicks تعداد کاربرانی که سایت شما را در صفحه نتایج انتخاب کرده اند می باشد. همچنین میتوانید میانگین جایگاه سایت خود یا Average Position و نرخ CTR را در این بخش مشاهده کنید. علاوه بر این کوئری ها و صفحاتی که  در سایت شما بیشترین تعداد کلیک را داشته اند، به ترتیب برای شما نمایش داده میشوند.

3- URL Inspection

در این قسمت میتوانید اطلاعات مربوط به وضعیت ایندکس صفحات خود را بررسی کنید.

4- Index

این سربرگ از دو بخش Coverage و Sitemaps تشکیل شده است. در Coverage وضعیت صفحاتی که در Crawl مشکل داشته اند را مشاهده میکنید. همچنین در بخش Sitemaps میتوانید نقشه سایت خود را بر روی گوگل بارگذاری کنید.

عیب یابی سایت بوسیله سرچ کنسول

5- Enhancements

این سربرگ از سه بخش تشکیل شده است :

Mobile Usability : این بخش فاکتورهای رسپانسیو بودن قالب ( مانند نزدیک بودن دکمه ها یا از بین رفتن ترتیب و نظم محتوا در صفحه ) را بررسی میکند و در صورت وجود مشکل به شما اخطار میدهد.

sitelinks searchbox : حتما هنگام جستجو با پیشنهادهایی که ادامه متن شما را کامل میکنند روبرو شده اید. در صورتی که در این بخش ارور و مشکلی مشاهده نکنید، بدین معناست که کدهای سایتتان به درستی تشخیص داده شده اند و گوگل از هدر ها و عنوان های سایت شما در باکس پیشنهادیش به کاربر استفاده خواهد کرد.

Unparsable Structed Data : داده های ساختار یافته و ریچ اسنیپت هایی که به درستی Crawl نشده اند را مشخص میکند.

6- Security

در قسمت Links اطلاعات مربوط به لینکهای سایت شما ( بیشترین صفحات لینک شده، تعداد لینکهایی که از هر سایت دریافت کرده اید و… ) حضور داشته و در قسمت Settings میتوانید وضعیت پنل خود را در سرچ کنسول گوگل مشاهده کنید.

ابزار فچ ( Fetch as Google ) چیست و چه کاربردی دارد ؟

ابزار فچ در گوگل سرچ کنسول

برای ثبت تغییرات محتوا یا ایندکس صفحات جدید از ابزار Fetch As Google Bot استفاده میکنیم. در نسخه گوگل سرچ کنسول این ابزار با نام URL Inspection شناخته میشود.

برای این منظور برای بررسی URL موردنظر، آن را در کادر بالای صفحه وارد میکنیم :

Fetch گوگل

 

در صورتی که URL موردنظر قبلا ایندکس شده باشد عبارت URL is on Google برای شما نمایش داده میشود. در صورتی که محتوای صفحه تغییر داده اید، میتوانید با انتخاب Request Indexing تغییرات جدید را بر ایندکس گوگل اعمال کنید.

همچنین اگر URL شما قبلا ایندکس نشده باشد، پیام URL is not on Google نمایش داده میشود که میتوانید با انتخاب Request Indexing درخواست ایندکس آن را ارسال کنید.

همچنین میتوانید از Find Duplicate content که ابزاری مفید برای بررسی اطلاعات سایت میباشد برای مدیریت سایت خود استفاده کنید.

برچسب ها :