بامهمترین و در عین حال سخت ترین بخش نگارش هر مقاله و محتوایی، انتخاب یک تیتر مناسب است که چندین ویژگی را بطور همزمان داشته باشد. اولین ویژگی مهم یک تیتر خوب جذابیت آن به اندازه ای است که مخاطب را به خواندن محتوای شما ترغیب نماید. همچنین مطابق با اصول سئو، حاوی کلمات کلیدی نشان دهنده موضوع محتوای شما باشد. بطوریکه گوگل هدف شما از محتوای مورد نظر را درک نماید. بنابراین حساس ترین مرحله تولید محتوا در یک سایت تیتر نویسی مطابق اصول سئو است. در ادامه این مطلب به اصول مهم نوشتن تیتر جذاب و اصولی می پردازیم.
ویژگی های یک تیتر جذاب و خلاقانه
شاید جالب باشد که بدانید بسیاری از صاحبین مشاغل و وبسایت های حرفه ای، گروهی از افراد را استخدام می کنند که در نوشتن تیتر مقالات به آنها نظر بدهند. زیرا به کارگیری خلاقیت و اطلاع از تکنیک های تیترنویسی در کنار هم می تواند منتهی به خلق تیتری جذاب شود که ذهن مخاطب را به خود مشغول سازد.
البته تیترها تنها در محتواهای وبسایت و به منظور سئو و بهینه سازی سایت ها کاربرد ندارند. حتما تیترهای جذاب تبلیغات یک محصول یا خدمات را دیده اید. بطور مثال در بیلبوردها یا تبلیغاتی که در شبک های اجتماعی منتشر می شوند. با رعایت تکنیک های به روز تیتر نویسی مطابق اصول سئو می توانید مخاطبین بیشتری را به خود جلب نمائید. همچنین ترافیک ورودی وبسایت یا تعداد فالورهای اینستاگرام خود را افزایش دهید.
اما تنها به کارگیری تکنیک ها نمی تواند شما را به هدفتان در جلب توجه مخاطب و افزایش ترافیک ورودی سایت برساند. بلکه خلاقیتی که در تولید محتوا به ویژه انتخاب تیتر خود به کار می بندید است که می توانید شما را از سایر رقبایتان متمایز سازد. مطالعه زیاد و بررسی رفتار رقبا می تواند به شما کمک کند تیتر منحصر به خود و جذابی بنویسید. بطوریکه مخاطب بین سایر تیترها و رقبا شما را به هدف خود نزدیکتر دیده، بر روی لینک سایت شما کلیک کند. بدین ترتیب است که به کار گیری تیتر خلاقانه، نرخ کلیک را افزایش می دهد.
مطلب مرتبط: چطور فالوورهای ارگانیک اینستاگرام را افزایش دهیم؟
تیتر نویسی مطابق اصول سئو
یکی از مشکلاتی که تیتر نویسی با رعایت اصول سئو دارد این است که باید بتواند مخاطبان مختلفی را جذب کند. بنابراین موضوع فقط کسب رتبه در گوگل و رنک گرفتن نیست. حتی اگر مسئله صرفا گرفتن رتبه در گوگل باشد ما باید طوری عمل کنیم که بتوانیم در شبکه های اجتماعی نیز بازخوردی مناسب بگیریم. برای اینکه بتوانیم در پیشنهاد موتورهای جستجو قرار بگیریم باید بتوانیم به بازدیدکنندگان خودمان خدمت کنیم. بنابراین انتخاب یک عنوان مناسب، موضوع چالش برانگیزی خواهد بود.
حتما دقت داشته باشید لازمه کسب رتبه مناسب در موتورهای جستجو آن است که کاربر با یک عنوان مناسب تشویق به کلیک شود. پس از آن محتوای شما باید غنای کافی را داشته باشد تا به تمامی سوالات ذهن مخاطب به طور روشن پاسخ دهد. بطوریکه پس از ورود به سایت، کاربر قصد زدن دکمه بک و خروج از سایت را پیدا نکند. بدین ترتیب است که می توان نتیجه گرفت تیتری که انتخاب کرده اید خوب بوده است.
تکنیک های نوشتن عنوان جذاب مطابق اصول سئو
برای افزایش ترافیک سایت خود باید عنوانی انتخاب کنید که بازدید کنندگان هدف را به بازدید از سایت خود جلب کنید. زیرا ما به دنبال مخاطبان وفاداری هستیم که بخواهند دوباره از وبسایت ما بازدید یا خرید کنند. پس نباید از عناوینی استفاده کنیم که مخاطب عام را گیج نماید. بطوریکه وارد وبسایت شما شود و پاسخ سوالات خود را پیدا نکند و از آن بیرون بیاید.
پس بهتر است تعهد خود را در تولید محتوایی با ارزش رعایت کنید. بطوریکه مخاطب از کلیک کردن روی سایت شما پشیمان نشود و تجربه بدی کسب نکند. بدین ترتیب هر بار که سایت شما را ببیند به یاد تجربه ای خوب از مراجعه به آن خواهد افتاد.
۱. استفاده از تیترهای سوالی
گاهی یک سوال بهتر از هر عنوان دیگری ذهن مخاطب شما را به خود قلاب می نماید. این عنوان ها معمولا با کلماتی نظیر چرا، چگونه، آیا و … شروع می شوند. یا اینکه به کلماتی نظیر چیست؟ ختم می شوند. بطور مثال:
- گونه تیتر خلاقانه بنویسیم؟
- چرا باید اصول سئو را در عنوان محتوا به کار بگیریم؟
- آیا می دانید نوشتن تیتر مناسب نرخ کلیک شما را افزایش می دهد؟
۲. تیتر مقایسهای
این عناوین مناسب محتواهایی هستند که در آن به مقایسه دو محصول یا مشاوره انتخاب بین دو چیز پرداخته اید. بطور مثال:
- لباسشویی ایرانی بخریم یا خارجی؟
- تبلیغات ادورز یا سئو؟
۳. تیترهای لیستی شامل اعداد و ارقام
این عناوین مناسب محتواهایی هستند که در آنها به ارائه یک لیست راجع به یک موضوع پرداخته اید. بطور مثال می توانید یک لیست ده عددی از ایده های چیدمان دکوراسیون ارائه دهید. یا از تیترهای دارای آمار و ارقام استفاده کنید.
- ۳ مورد از مزایا و معایب آمپول نوربیون
- کاهش ۵۰ درصدی ریسک ابتلا به سرطان
- ۱۰ معیار انتخاب لپ تاپ مناسب شغل شما
تیترهایی که لیستی از یک موضوع را ارائه میدهند.
۴. استفاده از تیترهای منفی
با انتخاب کلماتی که بار منفی دارند نظیر ” اشتباهات رایج” و یا ” راهکارهای سمی” و امثال آن می توانید به خوبی ذهن مخاطب را به مقاله خود قلاب کنید.
۵. بیان ویژگی ها
ساخت عناوینی با به کار گیری کلماتی نظیر “ویژگی های” یا استفاده از ” مزایا و معایب” بطور مثال:
- ویژگی های یک لباسشویی خوب
- مزایا و معایب تلویزیون برند X
6. عناوین بیان کننده راهکار های رازگونه
کلمات رازگونه در این نوع عناوین به خوبی ذهن مخاطب شما را به خود جلب می نمایند. بطور مثال:
- ۵ راز نوشتن تیتر خلاقانه
- ۳ تکنیک معجزه آسا برای بالا بردن نرخ کلیک سایت
۷. عنوان های دارای ” ترین”
با استفاده از کلماتی که در آنها ” ترین” به کار رفته است به خوبی می توانید نظر کاربران زیادی را به خود جلب کنید. بطور مثال:
- بهترین روش نوشتن محتوا
- سریع ترین روش لاغری
- مهم ترین تکنیک های سئو
۸. استفاده از عنصر زمان
مثلا می توانید بگوئید:
- ظرف یک هفته ۱۰ کیلوگرم وزن کم کنید.
- آموزش ساخت ریلز در ۱۰ دقیقه
۹. تیتر ارزش گذاری شده
مثال هایی که برای این عناوین می توان بیان کرد دارای کلماتی هستند مطلب شما را ارزشمند و معتبر جلوه می دهند. بطور مثال:
- راهنمای جامع خرید ماشین لباسشویی
- مرکز تخصصی خدمات سئو
۱۰. استفاده از تاریخچه
در عنوان خود می توانید با استفاده از عبارت ” تاریخچه” به مخاطب خود بگوئید که در مورد مطلب هدف، همه اطلاعات شامل تاریخچه دقیق آن را بیان کرده اید. بطور مثال:
- تاریخچه هنر منبت کاری در صنعت مبلمان
- تاریخچه مصرف قهوه در ایران
- تاریخچه هالوین
تکنیک نقشه ذهنی یا Mind Map
نقشه ذهنی، در واقع به شکل یک نمودار است که برای بیان بهتر ایده ها در تیتر نویسی مطابق اصول سئو به کار گرفته می شود. خواه این ایده ها مربوط به یک کلمه یا واژه همانند تیتر یک محتوا باشد. خواه برای تولید و سامان دهی افکار و کارها یا ایده های شما باشد. در هر صورت برای حل یک مساله و دغدغه ذهنی، فرآیند تصمیم گیری را برای شما ساده تر می کند.
با کمک مایند مپ می توانید یک دیاگرام به شکل درخت داشته باشید. سپس با استفاده از نمودار درختی، کلمات کلیدی، هدف از محتوا، کلمات جذاب و در نهایت یک عنوان مناسب را خلق نمایئد. برای اینکار ابتدا کلیدی ترین کلمات مرتبط با موضوع خود را بنویسید. سپس از آن شاخه هایی همانند یک درخت به بیرون بکشید. در هر یک از این شاخه ها می توانید واژه ها یا نوشته هایی را قرار دهید. این شاخه ها می توانند ویژگی های کلی مخاطب یا موضوع شما باشند.
در مرحله بعد اصلی ترین شاخه را که ارتباط موضوعی مستقیم با محتوای شما دارد انتخاب کنید. برای آن شاخه های زیر مجموعه بکشید و واژه های مرتبط با آن را نیز بنویسید. در نهایت ملاحظه می کنید که جزئیات زیادی راجع به موضوع خود در دست دارید. از میان این موارد می توانید تیر h1 و سپس به ترتیب اولویت و جذابیت، تیترهای h2 و h3 را تعیین کنید.
رابطه تیترنویسی حرفه ای با افزایش نرخ CTR و RTR
CTR که مخفف (Click-through rate) می باشد، نسبت تعداد کلیک بر تعداد بازدید کنندگان است. در واقع CTR از شاخص های مهم و اصلی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا سئو می باشد و بر نرخ تبدیل یا CR نیز اثر گذار است. همچنین نرخ مطالعه محتوا که به طور مخفف، RTR نامیده می شود. بدین معنی که تنها ورود کاربر به سایت شما اهمیت ندارد. بکله آنچه مهم است، مطالعه کل محتوای شما توسط کاربر است.
نهایتا نوشتن یک عنوان مناسب و حرفه ای می تواند در افزایش نرخ CTR و RTR بسیار موثر و تعیین کننده باشد.
ایده های انتخاب تیتر مناسب برای سوشیال مدیا
تیتر نویسی مطابق اصول سئو شامل عناوینی که در شبکه های اجتماعی مرتبط با کار خود به کار می بندید نیز می گردد. اما برای نوشتن تیتری که مطابق با اصول سئو و مناسب برای سوشیال مدیا باشد، هدف ما کمی متفاوت خواهد بود. زیرا تیتر شما تا حد امکان باید بیانگر محتوای داستان یا مطلب شما باشد.
حتی اگر بخش از مطلب را نخوانید، مطلب را با کامنت یا لایک تقویت کنید و یا ریتوییت کنید و یا به اشتراک بگذارید. من به دنبال کلیک هستم و من به دنبال تعامل و نظر در پست هایم هستم. من لزوما دکمه برگشت به عقب و انتخاب دیگری برای نگران نیستم. در واقع مدت زمان ماندن روی پست شاید آنقدر برای من مهم نباشد.
گام اول: مشخص کردن مخاطب اصلی هدف
ممکن است بگوئید “این مطلب برای جذب مخاطبان از طریق شبکه های اجتماعی من، مناسب است” یا بگوئید “این مطلب برای مخاطبانی است که سایت را از قبل می شناسند و یا وارد شده اند و در حال مراجعه به بخش های مختلف سایت هستند.” مناسب است. با این استراتژی تکلیف خود و مخاطب را به خوبی مشخص می کنید. به طوری که وقت مخاطب با کلیک روی سایت شما گرفته نمی شود. از طرفی نرخ بانس ریت یا همان نرخ بازگشت مخاطب از سایت شما افزایش پیدا نخواهد کرد.
به طور مثال یک سایت خبری را در نظر بگیرید که مطالب روز فناوری را منتشر می کند. در این موارد هدف اول شبکه های اجتماعی هستند نه کسب رتبه در موتورهای جستجو. بنابراین در اینجا هدف، تنها درگیر کردن مخاطبان با مطالب ارائه شده است.
گام دوم: بهینه کردن برای شبکه های اجتماعی
همیشه نیاز نیست عنوان های شما متناسب با اصول سئو باشد. گاهی باید صرفا متناسب با شبکه های اجتماعی خود عنوان بنویسید. نکته جالب در شبکه های اجتماعی این است که مواردی مانند کارت های توییتر و نشانه گذاری فیس بوک همچنین هشتگ ها در اینستاگرام را در اختیار دارید.
گام سوم: ابتدا عنوان مستقیم خود را بنویسید
نوشتن صریح ترین و روشن ترین عنوان در ابتدای مطلب، مخاطب شما را سریع و راحت به هدف می رساند. در اینجا بایستی یک تیتر سر راست و واضح بنویسید. بطور مثال اگر بنویسید: ماهی قزل آلا، ویژگی ها و ارزش غذایی و مناسب برای رژیم لاغری. این تیتر برای جستجو در گوگل خوب جواب می دهد. اما جذابیت لازم را ندارد و بسیار تکراری است. بطوریکه مخاطب را به کلیک کردن ترغیب نمی نماید. بهتر است بنویسید: ۵ خاصیت جادویی ماهی قزل آلا برای سلامتی و لاغری
گام چهارم: بدون در نظر گرفتن ملاحظات، عنوانی با شانس کلیک بالا بنویسید.
در این گام برعکس مورد بالا یک عنوان با بیشترین احتمال کلیک انتخاب کنید. لزوما نیازی نیست که کلمه کلیدی های مدنظر را داشته باشد. عنوانی که احتمال کلیک بالاتری داشته باشد احتمالا چیزی شبیه به این مورد باشد: ” قزل آلا فقط یک ماهی نیست! مصرف آن سلول های سرطانی را بمباران می کند.”
این بهترین عنوان ممکن نیست. اما شما می توانید با ایده هایی که در مورد موضوع خود در سر دارید آن را به بهترین نحو بنویسید. نسخه مورد نظر برای شبکه های اجتماعی می تواند کمی خودمانی تر و گویا تر نیز باشد. بطور مثال: ماهی قزل آلابخور اگر می خواهی سرطان نگیری!
گام پنجم: تیتر نویسی مطابق اصول سئو با کلمات کلیدی
در گام پنجم کافی است دو گام های ۳ و ۴ را با یکدیگر ترکیب کنیم. بطوریکه مواردی که برای هر دو کار مفید باشند را به کار ببندیم. این کار موجب تناسب عنوان شما با مخاطبین مورد نظر و همچنین هدف اصلی شما می گردد.در این مرحله لازم است کلمه کلیدی مهم خود را نیز به تیتر اضافه کنید.
حتما بخوانید: تگ هدینگ و روش های استفاده از آن